Blog

» Blog » MDF SAU LEMN MASIV ?

MDF SAU LEMN MASIV ?

 

Ce material să aleg: MDF sau lemn masiv?

În bătălia dintre MDF și LEMNUL MASIV, cea de-a doua variantă este, evident, câștigătorul aici, nu? Aceasta este percepția cea mai comună atunci când vine vorba de compararea dintre cele două materiale utilizate la fabricare ușilor. Adevărul este că ambele opțiuni au argumente pro și contra. În ciuda percepției populare, lemnul nu este întotdeauna alegerea cea mai potrivită; în unele situații MDF ar putea fi cel mai bun material. Pentru proprietarii care construiesc sau realizează renovări, cunoașterea diferenței dintre cele două materiale și caracteristicile fiecăruia este esențială.



Avantajele lemnului masiv:

Rezistență și durabilitate

- Lemnul masiv este impresionant de puternic și Dacă sunteți în căutare de a cumpăra ceva care va dura zeci de ani, mobilierul din lemn masiv este perfect. Datorită rezistenței sale, lemnul masiv a fost folosit în întreaga lume pentru a servi ca material de bază la construirea clădirilor și chiar poduri. Desigur, diferite tipuri de lemn au nivele diferite de rezistență. De exemplu, stejarul este mai puternic și va dura mai mult decât cedrul.


Estetica

- În ceea ce privește aspectul, lemnul masiv este de neegalat în frumusețe. Acesta are o granulație frumoasă, fapt care rezultă într-un mobilier foarte fin și plăcut Dacă estetica și stilul reprezintă o prioritate majoră pentru dumneavoastră, lemnul masiv este, fără îndoială, o alegere solidă. Dar, la fel ca rezistența și durabilitatea, diferitele tipuri de lemn au calități estetice diferite. De exemplu, în timp ce stejarul roșu este mai puternic decât stejarul alb, stejarul alb este folosit mai frecvent pentru că este mai plăcut din punct de vedere estetic.

Personalizare- atunci când se utilizează lemnul masiv, mobilierul poate fi personalizat în numeroase moduri, cum ar fi forma, finisajul și

Valoare

- Ușile realizate din lemn masiv tind să aibă un preț mai mare decât cele fabricate din lemn prelucrat, deși în unele cazuri mobilierul MDF poate fi destul de scump. Pentru proprietarii care doresc să obțină un preț mai bun, trebuie să rețineți că adăugarea unor elemente din lemn masiv poate crește prețul.

Varietate

- Există numeroase tipuri de lemn, fiecare având diferite caracteristici tehnice, costuri și aspect. Folosiți-vă de acestea și încercați să combinați diferite pete, finisaje sau alte elemente pentru a obține produsul final.



Dezavantajele lemnului masiv:

Umiditate

- În stare neterminată, lemnul nu este impermeabil. În timp ce lemnul mai puternic, cum ar fi stejarul roșu, poate rezista expunerii la umiditate constantă, cele mai multe tipuri de lemn se vor Pentru a proteja lemnul, trebuie aplicată o finisare impermeabilă

Îndoire și crăpare

- Lemnul tinde să se extindă și să se contracteze odată cu schimbările de temperatură și umiditate. Acest lucru face ca mobilierul din lemn masiv să se răsucească sau chiar să crape atunci când este expus fluctuațiilor de temperatură și umiditate. Cracarea poate fi și mai evidentă atunci când lemnul este vopsit. Cu timpul, producătorii de lemn au dezvoltat metode și tehnologii de artizanat care minimizează deformarea și crăparea.

Infestarea cu insecte

- Lemnul masiv este mai vulnerabil la paraziți/dăunători decât lemnul prelucrat. Este necesară întreținerea regulată și finisarea corectă pentru a păstra lemnul bine.


 


Avantajele MDF-ului:

Rezistent la umiditate și fluctuații ale temperaturii

Lemnul MDF nu se răsucește sau sparge.Similar ca alte tipuri de lemn, acesta se extinde și se contractează atunci când există fluctuații ale temperaturii și umidității. Acest lucru se datorează faptului că placa de lemn, datorită structurii sale, se mișcă Chiar și cu modificări extreme ale umidității și temperaturii, nu trebuie să vă faceți griji pentru eventualele deteriorări ale ușilor. Lemnul MDF este realizat din particule foarte fine, ceea ce înseamnă că nu creează granulație dură vizibilă. Acest lucru are ca rezultat un finisaj curat și fin, mai ales atunci când este vopsit. Dacă aveți de gând să vopsiți ușile dulapului, vă recomandăm să optați pentru MDF și nu lemn masiv.

Personalizare

Un alt atu este ușurința de personalizare de care dă dovadă lemnul MDF.Ușile din MDF vin într-o mare varietate de Datorită structurii sale, lemnul MDF poate fi tăiat și forat în multe moduri diferite, fără nici un fel de deteriorare. De asemenea, cu ajutorul tehnologiilor moderne în termeni de prelucrare a lemnului, panourile din MDF pot avea un finisaj identic cu cel al lemnului masiv - veți obține astfel același rezultat cu costuri mai reduse. Vă doriți un design clasic sau modern? MDF-ul e alegerea perfectă pentru a vă satisface așteptările. Vă doriți un design prețios al ușii? MDF-ul este și în acest caz opțiunea ideală pentru a transpuse ideile în realitate.

Unele panouri au o rezistență mai bună la apă.Dacă intenționați să utilizați MDF în spații cu umiditate ridicată, cum ar fi baia, puteți obține plăci din MDF care au fost făcute special pentru a fi foarte rezistente la apă.

Dimensiuni mari

Lemnul MDF este disponibil în dimensiuni mai mari decât lemnul masiv. Dacă aveți un proiect care necesită o bucată mare de lemn fără etanșare, MDF este alegerea recomandată. 

Este mai ieftin

În cele din urmă, lemnul MDF este adesea mai ieftin decât lemnul masiv, dar este încă la fel de puternic și poate dura destul de mult cu o întreținere corespunzătoare.


 


Dezavantajele MDF-ului:

Lemnul MDF poate fi ușor zgâriat și nu poate fi reparat după aceasta.

Acest lucru este diferit de lemnul masiv, care poate fi șlefuit pentru a elimina orice deteriorare la suprafață. În plus, lemnul MDF nu reacționează foarte bine atunci când este expus la căldură extremă deoarece materialele utilizate la crearea acestuia pot fi deteriorate. Acesta este motivul pentru care lemnul MDF nu este o alegere întocmai potrivită pentru ușile exterioare.

Concluzie

Ambele tipuri de lemn sunt bune și nu putem declara câștigător pe niciunul dintre ele. Acest lucru se datorează faptului că ambele opțiuni au argumente pro și contra. Există situații în care un tip de lemn este mai bun decât celălalt. Dar când vine vorba de ușile dulapurilor (sau ușile din spațiile cu umiditate), vă recomandăm MDF-ul. În acest context, oferă mult mai multe beneficii decât lemn masiv.


CONTACT:
Showroom:
Bd. Grigore Vieru 21, Chișinău,
Republica Moldova
Expoziție Palas Mall Iași:
Str. Palas 7A, et. 0
Telefon Romania: +40 740 68 4444
Telefon Moldova: +373 790 09 017
Email: admin@primobil.ro
Blog
MDF SAU LEMN MASIV ?

MDF SAU LEMN MASIV ?

CUM AMENAJĂM O BUCĂTĂRIE MICĂ ?

CUM AMENAJĂM O BUCĂTĂRIE MICĂ ?

PENTRU UTILIZATOR