Blog

» Blog » CUM AMENAJĂM O BUCĂTĂRIE MICĂ ?

CUM AMENAJĂM O BUCĂTĂRIE MICĂ ?


Bucătăria este, de regulă, spațiul des folosit în orice locuință. Chiar dacă vorbim despre un spațiu mic, acesta poate fi bine organizat și perfect funcțional pentru întreaga familie. Un rol esențial joacă: organizarea și depozitarea obiectelor, culorile pereților și a mobilierului, luminile, materialul blatului și al panoului decorativ,  tipul de pardosea.


            Din cauza faptului că spațiul nu iți permite, într-o bucătărie îngusta este necesar sa iți găsești cât mai multe soluții de depozitare de-a lungul pereților ( dulapuri înalte până la tavan sau  rafturi etajate de deasupra chiuvetei).În funcție de tipul bucătăriei avem câteva sugestii pentru fiecare din acestea:

 Bucătărie în linie dreaptă.  În acest caz, dulapurile sunt așezate într-un singur rând, într-un mod compact, unde veți găsi o zonă de gătit, dar și o zonă de pregătit care să includă chiuveta și frigiderul în aceeași linie. În partea opusă se poate amenaja un spațiu pentru luat masa, o masă de bucătărie și câteva scaune.


 

 Bucătărie tip galerie.  Pentru a avea suficient loc de mișcare este indicat sa existe o distanță de un metru între cele două șiruri. Zona de gătit și curățat este indicat să se afle pe același sir, în timp ce de partea cealaltă se pot așeza restul dulapurilor, dar și locul de luat masa, ce poate fi sub forma unui blat sau tip bar cu scaune de bar.

 

Bucătărie în forma de L.  În cazul de față, pe latura mai mică se pot monta dulapurile tip soldat în linie dreaptă, urmând ca pe partea opusa să fie montate restul elementelor de bucătărie. Plita, cuptorul, frigiderul și chiuveta, trebuie așezate astfel încât să nu îngreuneze activitățile din bucătărie.


Bucătărie open space  Aceasta de află în aceeași zonă cu living-ul și oferă senzația unui spațiu mai mare. Se recomană stilul minimalist, deoarece în cazul încărcării spațiului cu multe obiecte de decor sau culori, spațiul va părea mai mic și mai dezordonat.

 

 

Ce culori sunt indicate pentru o bucătărie mică ?

 Nuanțele neutre, tonurile calde, lumina de zi și suprafețele lucioase creează iluzia unei bucătării mai mari. Alb, bej, gri, pastel, verde mentă sunt câteva sugestii pe care le poți aplica atât pentru pereți cât și pentru mobilier. Panoul de perete cu textură de marmură sau sticlă printată va îmbunătăți aspectul vizual al  bucătăriei tale, iar tapetul în nuanțe pale poate fi o soluție optimă.




 



Luminile

Este indicat să alegi benzi led  sub corpurile suspendate pentru a ilumina zona de lucru, de asemenea, în funcție de dimensiunea spațiului, dar și de locul unde este amenajată sufrageria, poți instala un corp de iluminat suspendat doar pe acest sector.



 

Ce materiale alegem pentru blatul dintr-o bucătărie mică?

Materialele pentru bucătărie, dar și finisajele și obiectele sanitare se aleg în funcție de rezistența în timp, dar și de buget.

Granitul este materialul care, datorită durității sporite îl face să reziste pe termen îndelungat. Iar faptul că vorbim despre amenajarea unei bucătarii mici, atunci nu este nevoie de foarte mult material.

 

Blatul din quartz poate scoate foarte ușor in evidență design-ul unei bucătarii datorită nuanțelor spectaculoase. Este ușor de întreținut și durabil în timp. Este rezistent la lovituri și nu se pătează. 


Blatul din HPL este varianta perfectă pentru o bucătărie minimalistă. Acesta redă un aspect estetic modern și garantează durabilitate în timp. Este ușor de întreținut, termorezistent și hidrorezistent. Nu se pătează ușor.


Blatul din PAL Egger, este accesibil ca preț, termorezistent, are o gamă mare de nuanțe și e ușor de întreținut. Recomandăm să izolați blatul de contra blat cu un profil de aluminiu pentru a crește durabilitatea produsului.



Ce tip de pardoseală?

 GRESIA:  Gresia este pardoseala cu proprietăți ignifuge și se remarcă în primul rând prin durabilitate și proprietăți remarcabile de întreținere. Un alt punct forte este gama variata de modele si culori disponibile, astfel deoarece trebuie să alegi un material calitativ pentru podea, datorită folosirii constante, investiția este extrem de avantajoasa în alegerea acestui material.


Parchet laminat : transformă o podea foarte rece atât vara dar mai ales iarna într-o podea caldă chiar și fără încălzire în pardoseală. Oferă un aspect uniform al podelei în toată casa, este la modă sa avem o singură podea pe toată suprafața. Este ușor de întreținut mai ales datorită faptului că nu avem acele rosturi de la gresie despre care știm cu totii ce probleme creaza dupa o anumita perioadă. Contrar părerilor, parchetul laminat calsa trafic 33, AC 5 este mult mai rezistent la impact decât gresia care se ciobeste dacă am scăpat oala pe jos.


 

 O bucătărie mică se poate transforma în spațiul tău preferat, dacă ții cont de câteva sugestii eficiente de amenajare. Indiferent de spațiu, orice încăpere poate fi decorată cu atenție si pricepere, în funcție de personalitate ta pentru a-ți aduce satisfacție, dar și pentru a se completa perfect cu momentele petrecute în familie.


 


 

 

 



CONTACT:
Showroom:
Bd. Grigore Vieru 21, Chișinău,
Republica Moldova
Expoziție Palas Mall Iași:
Str. Palas 7A, et. 0
Telefon Romania: +40 740 68 4444
Telefon Moldova: +373 790 09 017
Email: admin@primobil.ro
Blog
MDF SAU LEMN MASIV ?

MDF SAU LEMN MASIV ?

CUM AMENAJĂM O BUCĂTĂRIE MICĂ ?

CUM AMENAJĂM O BUCĂTĂRIE MICĂ ?

PENTRU UTILIZATOR