Materiale

Pentru orice locuință, mobilierul poate fi considerat sufletul acesteia. El oferă oricărei case viață și culoare. Din acest motiv, persoanele care preferă să locuiască într-un mediu bine amenajat, știu că atunci când vine vorba despre alegerea mobilierului potrivit, trebuie să ia în considerare mai multe aspecte. Aici ne referim atât la stilul, cât și la culoarea acestuia, care joacă un rol foarte important în crearea unei stări de spirit pozitive celui care o privește. Însă, un rol nu mai puțin important îl joacă și materialul din care este confecționat. Acesta are puterea de a oferi încăperii originalitate, confort, eleganță și lux.

Pentru asamblarea mobilierului său, compania „Primobil-Lux” SRL utilizează doar materiale prime testate și calitative. Aceasta dispune de un catalog variat de materiale cum ar fi PAL-ul melaminat, EEGGER, Kronospan, Kronopol, CLEAF, MDF-ul și diferite elemente de decor, precum bambusul, ratanul, pielea, sticla și oglinzile.

Cu toate acestea, PAL-ul (Placi Aglomerate Lemnoase) este unul dintre cele mai utilizate materiale în fabricarea mobilei. De ceva timp încoace, acesta a început să înlocuiască multe piese de mobilă, care anterior erau confecționate din lemn masiv. Însă, dacă vorbim de mobilierul confecționat din PAL, atunci trebuie să știți că de calitatea PAL-ului pe care-l veți alege, va depinde duritatea în timp a acestuia.

În cazul în care optați pentru un mobilier mai durabil în timp, vă putem recomanda MDF-ul, care este mai rezistent decât PAL-ul. MDF-ul (Medium Density Fiberboard) reprezintă o placă formată din rumeguș de lemn și clei, care este presată la o temperatură foarte înaltă. Diferența dintre MDF și PAL este că primul are o densitate mai înaltă și oferă posibilitatea de creare a colțurilor rotunjite, eliminând astfel necesitatea aplicării cantului. Lipsa acestuia conferă un aspect mult mai elegant.

De asemenea, MDF-ul ne permite să vopsim prin pulverizare mobilierul la comandă așa cum vă doriți dvs. Iar acest lucru contează foarte mult, deoarece și aici gama este foarte variată. Acesta poate fi vopsit în orice culoare din paleta RAL, în varianta mată, lucioasă, semi-lucioasă sau cu efecte speciale. Calitatea vopselei ICA(italiană) utilizate de către „Primobil-Lux” SRL conferă MDF-ului o rezistență mecanică, un aspect plăcut și o strălucire cu note de lux.

Pe lângă materialele standarde din care este confecționat mobilierul, iar mai ales dacă vorbim de cel de bucătărie, merită să vă atragem atenția și la selectarea tipului de blat, care trebuie să se potrivească perfect cu designul interior al acesteia. Și aici ținem să menționăm că există mai multe tipuri de blaturi pentru bucătărie din care puteți alege:

  • piatră acrilică, piatră naturală – blaturi cu o compoziție de 93% de părticele din quartz (Montelli, TechniStone, Samsung, Staron);
  • plăci laminate (EEGGER, PFLEIDERER).