Skip to main content

Stilul romantic. Cateva idei

Suntem îndrăgostiți de mobilă și fără doar și poate, am ales să vorbim în acest articol despre mobilă și decorațiuni în stil romantic pentru că în curând e Ziua Îndrăgostiților sau 14 februarie.

Stilul romantic înseamnă lumină, spații deschise, combinații de culori pastelate, toleranță și variație în ceea ce privește liniile detaliilor interioare, imprimeuri florale.

Pentru cei care sunt adepți unui stil clasic, există posibilitatea de a combina elementele decorative clasice, cu cele romantice. Rezultatul este spectaculos prin simplitatea spațiului care devine relaxat și binevoitor.

Cui i se potrivește un design romantic?

În general, stilul decorativ romantic se potrivește persoanelor conservatoare, celor visătoare și pentru cele tradiționale. Pentru cei care sunt adepți unui stil clasic, există modalități inedite de a combina elementele decorative clasice cu cele romantice.

Unde se recomandă?

Stilul romantic se recomandă în special pentru casele spațioase, unde se poate expune o gamă largă de elemente și ornamente romantice.

Elementele caracteristice

Modele florale, mobilierul alb și decorațiuni delicate

Culori

Pentru amenajarea unei case în stil romantic, se evită nuanțele întunecate și cele prea aprinse, culorile specifice fiind cele pale, delicate.

Mobilierul

Piesele de mobilier specifice stilului romantic au linii rotunde şi un aspect special de epocă. Stilul romantic este foarte îndrăgit mai ales în amenajarea dormitorului. Un must – have este comoda albă cu un design aparte. O masă de machiaj sau o consolă romantică îți poate înfrumuseța dormitorul, perne cu flori cât cuprinde, o oglindă și de-aici imaginația ta te va purta la mai multe variante de amenajare.

Un bufet rustic cu uși decorate și vitrine din care să întrezărești ceștile și paharele e perfect pentru bucătăria

Mobilierul alb reprezintă un mod frumos de expresie al stilului romantic.

Canapelele și scaunele pot fi tapisate cu materiale fine, deschise la culoare, eventual cu motive florale.

Tonuri suave și accente sub formă de decorațiuni romantice, cum ar fi un tablou cu flori sau o cutie decorativă, pot avea un efect vizual estetic de o eleganță supremă.

Leave a Reply